Unde trebuie sa parcam atunci cand se opreste muzica

Ridicarea autoturismelor, In conditiile insuficientei locurilor de parcare amenajate, este nelegala. Conditionarea restituirii vehiculului de plata unor sume de bani se situeaza, de asemenea, dincolo de granita legalitatii si echitatii sociale. Astfel stand lucrurile, orice posesor de autovehicul confruntat cu situatiile sus-mentionate se poate adresa instantelor de judecata. Si Intrucat creditam In continuare prevalenta legii si a principiilor de drept In fata oricaror ratiuni straine, consideram ca respectivul posesor are toate sansele de a i se face dreptate.

Intr-adevar, indiferent de natura actul normativ (lege, ordonanta, hotarare, etc.), dispozitiile acestuia trebuie sa fie circumscrise In sfera posibilului. In cazul contrar, se Incalca un principiu juridic cunoscut Inca din dreptul roman, potrivit caruia “nimeni nu poate fi obligat la imposibil”. Cu alte cuvinte, orice reglementare a vietii sociale trebuie sa porneasca de la observarea realitatii si nu de la exigenta unui ideal abstract, imposibil de realizat.

Astfel, dispozitiile ce prevad ridicarea autoturismelor parcate neregulamentar Isi gasesc aplicarea numai In cazul In care conducatorul vehiculului avea posibilitatea concreta de a parca In locuri special amenajate. Numai In acest fel se poate retine reaua-credinta a conducatorului care, In dispretul normelor rutiere, alege parcarea neregulamentara si nu alternativa legala. Insa In conditiile In care autoritatile nu creeaza aceasta alternativa a locurilor de parcare amenajate, iar statisticile arata ca In Bucuresti sunt noua autoturisme pe un loc de parcare, obligatia de a parca regulamentar devine, evident, imposibila.

Dintre cei noua conducatori auto ce se lupta pentru un loc de parcare amenajat, opt vor fi nevoiti sa parcheze neregulamentar. Se poate spune ca acestia sunt de rea-credinta ? Li se poate oare reprosa faptul ca detin si folosesc un autovehicul pe care, culmea!, mai trebuie sa-l si parcheze din cand In cand? Raspunsurile sunt evidente.

In fine, drept sanctiune pentru faptul ca respectivii conducatori nu au reusit imposibilul, acestia vor fi nevoiti sa plateasca o suma considerabila pentru restituirea autovehiculului. Si pentru ca nu au Invatat nimic din aceasta lectie, maine vor fi din nou In trafic, cautand cu Indarjire acel unic loc de parcare care se Imparte la noua. Asemeni celebrului joc al scaunelor ce trebuie ocupate odata cu oprirea melodiei, cei noua conducatori auto vor dansa pe muzica sutelor de mii de claxoane si vor spera, din nou, la realizarea imposibilului.

0 Responses to “Unde trebuie sa parcam atunci cand se opreste muzica”


Comments are currently closed.