Despre victorie in nobila profesie de avocat

corina-popescu-birou-avocatIn societatea de azi, in care accentul asupra drepturilor si intereselor individului este mai pronuntat ca niciodata, avocatul are un rol fundamental. Gradul ridicat al dezvoltarii sociale si al complexitatii problemelor legislative, dar nu in ultimul rand cerintele exigente ale clientilor sunt provocari. Cu toate acestea, avocatul are obligatia de a pastra nobila aceasta profesie prin respectarea riguroasa a deontologiei profesionale.

Drumul serpuit cu vai si dealuri presarat cu simtiri care-ti dau fiori pe sira spinarii din cauza stresului, a birocratiei care-si pune amprenta cu desavarsire chiar si in cele mai banale situatii conduce catre desfatarea sufleteasca atunci cand simti gustul victoriei. Pentru a reusi in competitiile a caror verdict depinde de unul sau mai multi judecatori, un avocat trebuie sa castige increderea, respectul, sa fie bine instruit, adica sa fie un profesionist. Definitia unui avocat care a gasit cheia succesului porneste de la talent, un dram de noroc si continua cu practica pentru dezvoltarea aptitudinilor deja existente.

Numarul cazurilor castigate le da siguranta clientilor si fermitate avocatilor in luptele pentru dreptate. ….Si cum rezultatele pozitive cresc negresit, se poate ajunge la concluzia ca hotararile primite in procese fac din plin viata avocatului sa merite a fi traita. Lucirea din ochii avocatilor, cumulata datorita victoriilor, e inconfundabila si de multe ori satisfactia reusitei se coreleaza/se compenseaza cu partea financiara.

De curand m-am alaturat unei echipe de avocati, eu nefiind avocat. Din interior, aceasta profesie se vede altfel.

0 Responses to “Despre victorie in nobila profesie de avocat”


Comments are currently closed.